2017. március 21., kedd

Anyai elvárások





Minden nő felé millió elvárás van érvényben. 
Mikor várandós leszel és megszületik a kisbabát, még több kerül a válladra.

Legyél fitt, üde, csinos, ápolt, annak ellenére, hogy sem időd, sem erőd hozzá.
Mert ha nem fogysz le rögtön szülés után/sokat hízol terhességed alatt, akkor elhanyagolod magad és férjed, párod. Nem beszélve az egészségedről. 
Bizonyára sok anyuka megkapta rögtön a kérdést, hogy mikor akar lefogyni? Miért nem sikerült még? Mennyit hízott várandósága alatt? Nem mozgott semmit?
Persze a séród is legyen belőve. Ne kinyúlt mackónadrágba rohangálj otthon, hanem nézz ki valahogy. 
Akik ezt kitalálták, nem tudom hogy léteznek otthon? Magassarkúban, frissen fodrászoztatva, manikűrrel végezd a háztartást? Babádnak biztosan fontos, hogy a hajad hogy áll? Csini szerkóban fog lebüfizni/pisilni/kakilni vagy mi a szösz?
Nem mondom, adjunk magunkra. Legyünk lehetőségekhez mérten tiszták és ha jön valaki ne a legkényelmesebb nacink viseljük, ami kinyúlt, lyukas...
Na de ez a legfontosabb biztos?


                                     Vörös Adri fotó

Edz is, mert az is kell, hogy csinos legyél és egészséges. És persze az idegeidnek is jót tesz.

A lakás csillogjon-villogjon. Legyen steril a baba érdekében. Ne legyen szana-szét semmi, még egy kiskanál vagy játék sem. Legyen kimosva-kivasalva-elpakolva-portalanítva-mosogatva. Egy porszem se tapadjon sehová. Hogy mindezt hogyan(főleg ha babád nem alszik, nyűgös, kézben van csak el) és mikor végezd el? Talán éjjel. Néha kitalálom, hogy manókat fogadok fel, akik éjszaka rendbe tesznek mindent. De jó is lenne.
Ja de ne fogadj se bébiszittert/nagymamát/barátot, aki vigyáz addig a csemetédre és takarítónőd se legyen, mert akkor már nem szuper anya vagy.
Ilyenkor szokott feljönni, hogy bezzeg a nagyanyáink korában még mosható pelusok voltak, amit kézzel intéztek, kapáltak, állatokat tartottak...és így tovább.
Neked van mosó és mosogatógéped, mit akarsz hát?
Ez egy külön postot is érdemes, régen és most a nők helyzete. Egyszer meg is írom...

Süss és főz rendszeresen. A kaja rendelés nem ér ám! De finom legyen és egészséges. 
Fél óra alatt elkészíthető kajákban bizony már nagyon ott vagyok. Bár leginkább a mama főztjét esszük. Ha jön vendég azért valamivel meg tudd kínálni. Ciki ilyenkor a bolti süti vagy a száraz, előrecsomagolt? Tudom egy vendég sem azért jön, na de akkor is...

Kreatívság fontos. Egyedül tervezd és fesd ki a lakást. Készíts a gyerekkel kézműves dolgokat. A lakásodba varrj kispárnákat...Mindent te csinálj saját kezűleg, mert az olyan trendi.

A gyerekeidet se hanyagold el azért. Játssz velük, vidd őket foglalkozásokra, gyűjtsetek élményeket, tanulni kell vele, legyetek szabad levegőn...
Itt aztán pláne nagy elvárások vannak. Az nem is rendes gyerek, akit legalább három előfoglalkozásra, sportra nem visznek. Ja hogy az is idő és még zsonglőrködsz is, hogy időben mindenhová oda érjetek? Van ez így.
Pici babád pedig egy percre se hagyd magára. Foglalkozz vele a nap minden percében. Ez természetes. Csak akkor hogy is állunk a többi pontban foglalttal?
Én tuti mindent dobok, ha sír a csemete vagy foglalkozást igényel. Ez van.




Dolgozz is, mert milyen anya az, aki elvárja, hogy eltartsák? Így még jobban bonyolódik az életed, az időd kezd a nullával egyelőre redukálódni.

Élj. Legyen hobbyd, hogy ne gubózz be, ne legyél depis. Tartsd a kapcsolatot a barátaiddal. jelenj meg mindenhol, ahová meghívnak. Rendezz te is összejöveteleket.
Azt hiszem, mire ide érsz, már elfogyott a szufla és az idő is.

Pedig még aludni is kéne és elfogyott a kiutalt 24 órád. 
Kéne még pár...

Tudtok még elvárásokról?Van amit kihagytam?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése