2017. május 15., hétfő

Anyuka vagyok, nem leprás




Anyuka vagyok. Ráadásul háromszoros. Ezzel a szóval szép lassan eltűntek, kihaltak a barátok, haverok, találkozók, bulik és minden élet, úgy nagyjából.
Most nem keseregni akarok. Csak megdönteni pár tévhitet, dolgot ezzel kapcsolatban.

- Igen, anyuka vagyok. De ez nem jelenti azt, hogy csak róluk és a kakis pelenkákról tudok beszélni. 
Szívesen beszélgetek ezer más dologról is. Az agysejtjeim megmaradtak, nem vesztek el(talán átalakultak némileg). Természetesen szívesen csevegek a manóimról is. De nem kizárólag róluk. Ha ezért nem mész a gyerekes barátaidhoz, akkor rosszul teszed. Szívesen csevegnének másról is, ha hagyod, ha bele kezdesz, ha feldobod a témát.

- Nehéz velem időpontot egyeztetni. 
Természetesen a gyerekeim, a velük való törődés, teendők az elsők. De biztos tudunk egy olyan időt keríteni, amikor tudunk találkozni. Ne várd, hogy hajnalig bulizzak, az még most nem fér bele. És nem, wellnessezni, nyaralni sem megyek nélkülük egy hétre. De egy kávézás, séta, egy este összeülős vagy közös sütögetős bele fér. Elsősorban gyerekekkel, de nélkülük is megoldható alkalomadtán. Vagy nálunk, mikor a kicsik elaludtak, akkor zavartalan.

- Mindenféle gyerek betegségeket lehet összeszedni nálunk. Elárulom, hogy ezeket a boltba vagy tömegközlekedéssel, munkahelyeden is simán elkaphatod, ha fogékony vagy. Mi sem tiltunk ki a bacijaiddal, pedig egy kisgyerekre nézve veszélyesebbek. Betartva a higiéniás szabályokat, megelőzhető.

- A gyerekek hangosak, fárasztóak,rosszak.
Nem mondom, nem egy angyalok az enyémek. Igyekszem nevelni őket, terelgetni és szabályozni. Nem rájuk hagyva mindent. Ha valami fáraszt, rosszul esik, zavar, szólj nyugodtan és rászólok a gyerekeimre. Hangosak? Többnyire igen, mert sokan vannak és örülnek. Neked. Mert szeretik az új embereket. Szeretnének veled játszani. Ez fárasztó is. De jusson eszedbe, neked is lesz(ha szeretnél). Szóval legalább nálunk szokod. De ha nagyon zavar, akkor a lefektetés utáni időpontba érkezz.

- Náluk nem lehet semmit sem csinálni, mert gyerek van.
Dehogynem!
Finomakat főzni és enni közösen. 
Játszani a gyerekekkel az udvaron-lakásban, szaladgálni velük, trambulinozni. 
Bármilyen fejlesztős-kézimunkázós dolgot a gyerekekkel. 
Kártyázni is lehet.
Lehet mesét nézni és gyerekes filmeket, ha elaludtak mást műfajban is lehet garázdálkodni. 
Beszélgetni. Nem garantálom, hogy néha nem szólnak bele...
Jó nagyot sétálni közösen.
Zenét hallgatni és táncolni, bulizni. A gyerekek is imádják.
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése